imatge transparent

L’Ajuntament de Masquefa rep el Premi Solidari ONCE Catalunya 2018

Amb aquest guardó el Grup Social ONCE reconeix públicament la tasca duta a terme pel consistori des de l’any 2009 a través del projecte ‘CTC Accessible’.

El 10 de desembre l’Auditori ONCE Catalunya va acollir l’acte de lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE.

Enguany, entre els premiats hi ha l’Ajuntament de Masquefa que ha estat reconegut per l’ens per la tasca duta a terme pel consistori des de l’any 2009 a través del projecte ‘CTC Accessible’, que permet a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat accedir a les TIC en igualtat de condicions. Així, al CTC s’ofereixen serveis de formació, assessorament emprenedor, borsa de treball, etc. sota el paraigües de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. A més, es disposen d’eines TIC especialitzades que garanteixen l’accés als serveis amb voluntat clara de que siguin accessibles per a tothom.

A més del consistori masquefí, també han estat premiats aquest 2018 per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits l’Associació Pulseras Candela, el programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, en Marc Buxaderas i el Club Gimnàstic Tarragona

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall. 11

El jurat ha estat format enguany per Ana Peláez, consellera general de l’ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i president del Jurat; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Xavier Grau, d’ ONCE Catalunya; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén, president del COCARMI; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

 


Nous recursos TIC per al projecte d’aprenentatge, formació i inserció laboral

La Fundació Catalana de l’Esplai ha lliurat al CTC dues tauletes per tal de contribuir a una formació més completa dels joves amb especials dificultats que formen part del projecte ‘Aprenentatge, formació i inserció laboral’.

L’Ajuntament de Masquefa té entre les seves prioritats la prestació de serveis i recursos que ajudin els joves i les persones en situació d’atur o amb dificultats a accedir al mercat laboral. És per això que des del CTC s’ha apostat des del primer dia per oferir eines i recursos informàtics aptes per a persones amb especials dificultats que acostin aquest col·lectiu a les noves tecnologies i els obrin noves portes i finestres d’accés al món professional. Dins el marc d’aquest treball, el CTC duu a terme, conjuntament amb la Regidoria d’Educació, la Fundació Privada Jaume Balmes i la Fundació Privada Àuria, un projecte d’aprenentatge, formació i inserció laboral per a joves amb especials dificultats. Un dels objectius del programa és ajudar aquestes persones, d’edats compreses entre 16 i 25 anys, a adquirir competències en matèria TIC, tot cercant dotar-los de més eines i aptituds de cara al món laboral. Aquest és un projecte emmarcat dins el programa de Garantia Juvenil impulsat per la Generalitat de Catalunya.

En la línia de seguir complementant i enriquint aquest programa, l’equip del CTC va demanar suport a la Fundació Catalana de l’Esplai en el marc del projecte ‘Red Conecta’ per tal de poder disposar de nou material i equipament. Concretament es va manifestar la necessitat de poder disposar de dues tauletes, que van ser lliurades en mà el passat 2 de juny per representants de la Fundació Catalana de l’Esplai.

Amb l’adquisició d’aquestes dues tauletes, el CTC espera poder potenciar la formació que es dona als joves del programa. En paraules del propi regidor de Tecnologies de la Informació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Carles Mernissi, l’equip del CTC veu en la portabilitat de les tauletes la manera de “seguir utilitzant les noves tecnologies fora de les aules” i de “mantenir els joves permanentment en contacte amb les TIC, i fins i tot en les activitats que es facin fora del centre, molt necessàries per a la formació integral d’aquestes persones”.

 


El CTC guanya un premi estatal per la seva contribució a trencar barreres i afavorir la integració de les persones amb discapacitat

El Centre Tecnoloògic i Comunitari de Masquefa ha estat guardonat amb un dels prestigiosos Premis Accessibilitat Universal, els guardons que atorga la Fundación Disminuidos Físicos de Aragón (FDA) en reconeixement a les entitats, institucions i persones d'arreu de l'estat que contribueixen a eliminar barreres i afavoreixen la integració social de les persones amb discapacitat.

El projecte CTC Accessible va ser el guanyador en la categoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació d'aquests premis de la Fundación DFA, una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la plena integració social de les persones amb discapacitat, a les quals ofereix una àmplia xarxa de serveis a la comunitat d'Aragó.

Per a concedir-li aquest reconeixement la fundació ha valorat la capacitat del Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa per a trencar barreres. El CTC està totalment adaptat perquè les persones amb tot tipus de discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial, puguin desenvolupar-s'hi de manera autònoma amb els suport de les noves tecnologies. Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò del premi (Heraldo de Aragón) ( El Periodico de Aragón)

“No volem que es perdi cap talent”
La catorzena edició dels Premis Accessibilitat Universal es va lliurar dimarts a l'Hotel Boston de Saragossa, fins on es va desplaçar una representació de l'Ajuntament de Masquefa. L'alcalde va ser l'encarregat de recollir el guardó, una escultura del reconegut escultor aragonès José Antonio Barrios. Xavier Boquete va mostrar la seva “satisfacció” per aquest reconeixement i va afirmar que, amb el Centre Tecnològic, Masquefa vol que “no es perdi cap talent”.

L'alcalde va explicar que el CTC és un dels pocs equipaments que no s'adreça a un col•lectiu específic de persones amb discapacitat, “sinó que vol donar resposta a les necessitats de totes les persones, independentment de quina sigui la seva discapacitat”. També va subratllar el fet que les persones amb discapacitat comparteixin l'equipament amb la resta d'usuaris, ja que això garanteix la igualtat d'oportunitats en l'accés a Internet i les TIC i “afavoreix la seva integració en la societat”.

El CTC de Masquefa va competir amb d'altres projectes d'arreu de l'estat de gran envergadura. Els altres dos finalistes als premis van ser el Consorci Fernando de los Ríos (amb un projecte liderat per la Junta d'Andalusia per a garantir l'accessibilitat TIC en els més de 750 centres d'accés a Internet que té en aquesta comunitat), i la Junta de Castella i Lleó, pel seu Sistema d'Informació Administrativa Únic, una nova plataforma corporativa de gestió de continguts.

 


 

Representants de l'Imserso i l'ONCE visiten dilluns el pioner espai amb material tecnològic adaptat del CTC de Masquefa

 

Representants de l'Imserso i l'ONCE visitaran aquest dilluns, 18 d'octubre, a les 12 del migdia, el Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa per conèixer el funcionament del seu pioner espai amb material tecnològic adaptat per a persones amb tot tipus de discapacitat física, psíquica i sensorial. Es tracta d'un equipament únic a Catalunya que és pioner també perquè les persones amb discapacitat el comparteixen amb la resta d'usuaris, fet que afavoreix la seva integració.

A més dels representants de l'Imserso i l'ONCE, a l'acte hi assistiran les autoritats locals i diverses associacions, escoles i tallers que treballen amb el col·lectiu de persones amb discapacitat i que usen aquestes instal·lacions per a les seves activitats.

La posada en marxa d'aquest espai amb material tecnològic adaptat ha estat possible gràcies al conveni que van signar l'Ajuntament, l'Imserso i l'ONCE amb l'objectiu de lluitar contra l'anomenada fractura digital i contribuir a que totes les persones, sense excepció, tinguin accés a les noves tecnologies i a la Societat de la Informació i la Comunicació.

Mitjançant aquest conveni l'Imserso va concedir a l'Ajuntament una subvenció de 23.000 euros, i l'ONCE una altra de 5.000, per fer realitat l'equipament. En total la inversió va ser de més de 42.000 euros i l'Ajuntament en va aportar els 14.000 restants. També es va adaptar la pàgina web municipal ( www.masquefa.cat ) perquè puguin consultar-la les persones amb discapacitat, especialment persones amb deficiències visuals o motrius.

Equipaments d'última generació

L'espai adaptat del Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa disposa d'ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també hi poden usar teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó.

Igualment destaquen un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d'Internet i l'anella magnètica que s'ha instal·lat a la sala d'actes del CTC perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon, entre altres.

L'Ajuntament de Masquefa posa aquest espai adaptat a la disposició de les entitats, associacions, tallers i escoles que treballen amb el col·lectiu de persones amb discapacitat. Des que va entrar en funcionament el maig del 2009, ha rebut la visita de nombroses associacions, tallers i escoles d'arreu de Catalunya.

A més d'aquest espai, tot el Centre Tecnològic Comunitari és accessible i està adaptat a les persones amb tot tipus de discapacitat, tant a nivell d'obra, com de senyalització i mobiliari.

 

CTC Accessible Premis "Romper Barreras"
CTC Accessible CTC Accessible
Serveis Serveis
Eines Eines
Col·laboradors Col·laboradors

 

CTC Accessible AJUDA'NS A GUANYAR EL PREMI “ROMPER BARRERAS”

 

Gràcies a aquest premi es podrien aconseguir recursos per continuar fent millores d'accessibilitat adreçades a les persones amb discapacitat i aconseguir així la igualtat d'oportunitats.

S'ha elaborat un vídeo explicant que el CTC és un centre adaptat a nivell d'obra, senyalització, mobiliari i, especialment, eines tecnològiques que permeten que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat puguin accedir a connectar-se a Internet, fer formació, muntar la seva pròpia empresa, etc.

Molts masquefins i masquefines han participat en aquest vídeo. Els vols veure?

Per votar el vídeo has de connectar-te a www.premiosromperbarreras.es entre el 19 de juliol i el 16 d'agost

El teu vot al vídeo de Masquefa ajudarà a trencar barreres!

PujarPujar

 

CTC Accessible CTC ACCESSIBLE

 

Els CTC ha estat ideat per a ser accessible a persones amb qualsevol tipus de discapacitat (física, psíquica o sensorial) tant a nivell d’obra, senyalització, mobiliari i tecnologia. Es tracta d’un dels pocs centres amb aquestes característiques que hi ha a Catalunya. Garanteix la connexió a Internet i l’ús de les TIC, afavorint així la integració social de les persones amb discapacitat.

El projecte CTC Accessible pretén obrir les portes del CTC a totes les persones que puguin beneficiar-se dels serveis adaptats del centre.

PujarPujar

 

Serveis SERVEIS

 

 • Lliure navegació
 • Formació TIC
 • Organització d’activitats a mida per a grups
 • Assessorament i formació per a professionals
 • Jornades tècniques

La plana web de l’ajuntament de Masquefa i del CTC també són accessibles per a persones amb discapacitat.

Entre d’altres, el CTC disposa d’ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els usuaris també poden usar teclats adaptats al llenguatge braille, ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans, o un ratolí que es controla amb el mentó. Igualment destaquen un programa informàtic que llegeix el contingut de les pàgines d’Internet i l’anella magnètica que s’ha instal•lat a la sala d’actes del CTC perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions mitjançant el seu audifon.

Disposem d’un servei d’acompanyament al centre per a persones amb mobilitat reduïda. Poden trucar amb antelació en horari del centre al telèfon mòbil 607 741 631 o al telèfon fix 93 772 78 28

Aquesta diversitat de serveis i la capacitat del CTC com a centre territorial referent han fet que sorgeixi un treball en xarxa entre administracions, associacions i empreses.

Per a més informació:

SERVEI D'INTEGRACIÓ LABORAL (SIL)

L’Ajuntament de Masquefa i la Fundació Privada ECOM han signat en data 11 de març de 2010 un conveni de col•laboració per posar en marxa al municipi un SIL que atendrà específicament les persones discapacitades tant del municipi com de la resta de poblacions de l’Anoia Sud o de les comarques veïnes que ho requereixin.

El SIL està situat al Centre Tecnològic Comunitari (CTC), a l’avinguda Catalunya 60, i obre portes cada tercer dijous de mes, de 9h a 15h. Cal sol•licitar hora prèvia al 93 772 78 28.

L’objectiu és ajudar les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui psíquica, física o sensorial, a trobar feina i vetllar per la seva inserció en el món del treball.

Els tècnics del Servei d’Integració Laboral realitzen tasques de valoració professional, orientació, suport a la recerca d’ocupació i seguiment dels processos de selecció i inserció laboral de les persones amb discapacitat. Aquest Servei d’Integració Laboral treballa coordinadament amb el Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Masquefa i amb la resta d’aquests serveis que la Fundació Privada ECOM disposa a Catalunya.

Fulletó informatiu SIL

PujarPujar

 

Eines EINES DISPONIBLES

 

eines del ctc accessible

PujarPujar

 

Col·laboradors COL·LABOREN EN EL PROJECTE

 

 • Silecom
 • Sigthos
 • Fesoca
 • BJ-Adaptaciones
 • Fundació Arc de Sant Martí
 • Diversitat Funcional
 • Dispiera
 • Imserso
 • Omnia
 • Apinas
 • Desenvolupament Comunitari
 • Once
 • Once

PujarPujar

 

UOCÒmnia - Accés a les noves tecnologiesBenestar i FamíliaDiputació de BarcelonaPunt TICONCEFederIMSERSOACTICMICOD
Logos Administració Pública
Valid CSS!Valid XHTML 1.0 TransitionalValid WAI AA!
disseny i desenvolupament web aTotArreu.com
logotip

Centre Tecnològic i Comunitari
Avinguda Catalunya, 58-62
Telf. 93 772 78 28
FAX. 93 772 58 68
www.ctc.masquefa.net
ctc@masquefa.net

Logotip discapacitats

Ajuntament de Masquefa

Masquefa impulsa

Facebook Masquefa impulsa